OPTRÆDENDE KUNSTNERE TIL KONCERTEN

Michael Due

Michael Due

 

Fra en meget tidlig alder var Michael Due meget musikalsk og kom i drengekor i Sankt Lukas Kirke i Århus, samtidig med at han spillede violin. Senere kom han på ungdoms-teaterskole hos skuespiller Bodil Lindorff og begyndte også at spille klaver. Det var helt tydeligt, at han ville være noget ved musikken, og da han var 15 år, var det orglet, der begyndte at fascinere ham.

 

Allerede som 18-årig blev han optaget på Musikkonervatoriet i Århus for at blive uddannet som organist. I 1980 tog han kirkemusikalsk diplomeksame som elev af Anders Riber og John Wedell Horsner med videre gående studier hos professor Friedrich Högner i München. Desuden modtog Michael Due i Hannover undervisning i cembalo hos dirigent og korleder, professor Jörg Straube og i kammermusik hos professor Ferdinand Conrad. Senere studerede han sang hos Vagn Thordal.

 

Michael Dues undervisning i musik vil ingen ende tage, det er man ikke i tvivl om når Michael Due sætter sig ved klaveret, hans musik kundskab kan servicere alle kunstnerne i støttekoncerten, så det er en dygtig herre, vi har med på kunstnerlisten.

Joachim Knop

Joachim Knop

 

Den danske baryton, Joachim Knop har med sin karismatiske udstråling og sit store skuespiltalent, formået at slå sit navn fast i alle kroge af Danmark. Han favner både operafagets store klassiske roller og musicalgenren og er desuden en fremragende skuespiller.

 

Joachim Knop afsluttede sin uddannelse som operasanger i år 2000 på Operaakademiet i København, men det blev hurtig klart, at hans talent kunne bruges i mange forskellige sammenhænge.

 

Allerede i 1991 debuterede han i sin første spillefilm - 'Drengene fra Skt. Petri' og siden da, er det blevet til ikke mindre end 18 film, hvoraf rollerne i 'Min Søsters Børn' og 'Anja og Viktor' er blandt de allermest populære.

 

I 2002 medvirkede Joachim i musicalen 'Askepop' i Glassalen/Tivoli som efterfølgende blev indspillet som film i 2003. Og i 2010 slog Joachim endnu engang sit navn fast som musicalsanger i 'Elsk mig i nat'.

 

Som operasanger har Joachim ligeledes slået sit navn fast og har gennem årene bl.a. kunne opleves som Ping i Turandot på Malmö Opera, Don Giovanni i Don Giovanni på Den Fynske Opera, Il Barbiere i Il Barbiere Di Siviglia på Århus Sommeropera og som Papageno i Die Zauberflöte på Den ny Opera i Esbjerg, listen er lang.

 

Det er tredje år i træk, at Joachim har beriget os med hans nærvær som konferencier til støttekoncerten. Han formår at sprede budskabet, ”det er vigtig at støtte børn i Danmark”, samtidig med at han fylder kirken med juleglæde og får alle til at smile undervejs.

James Sampson

James Sampson

 

James Sampson er opvokset i Californien, men flyttede til Danmark i 1999.


Han indledte sin sangkarriere som 7-årig i skolens kor, og som ung turnerede han verden rundt med koret ”Children of the World”.


James Sampson slog for alvor igennem i Danmark, da han i 2001 vandt talentkon-kurrencen ”Stjerne for en aften” på DR1.


I 2002 udgav han debutalbummet ”James”, der solgte 95.000 eksemplarer. Ni måneder senere udkom albummet ”All I Want”, der solgte 40.000 eksemplarer.


På cv’et kan James Sampson også skrive en andenplads i Dansk Melodi Grand Prix 2007 med sangen "Say You Love Me".


Han har desuden medvirket i ”Vild Med Dans” på TV2 i 2015. Og tidligere samme år medvirkede han i musicalsuccesen ”Dirty Dancing”.


James Sampson besidder et talent langt ud over det sædvanlige. Han er ikke blot elsket for sin store og varme sangstemme. På scenen optræder han med en ukompliceret og naturlig charme, der tryllebinder publikum, fra første tone er slået an.

Emmelie De Forest

Emmelie De Forest


Emmelie De Forest har arbejdet som kunstner og sangskriver siden hun var 14 år gammel og er nok mest berømt for at vinde Eurovision Song Contest med sit hit 'Only Teardrops' tilbage i 2013. Siden har hun skrevet for andre kunstnere og arbejdet på at finde sin egen vej og sin egen lyd. Hun udgav sit seneste album 'History' i 2018. Med en dedikeret fanbase over hele verden, er hun spændt på at udgive ny musik, som starter med 'Typical Love Song' sammen med Day In Day Out - en afdeling af det svenske pladeselskab Cosmos Music Sweden, som bl.a. ejes af den svenske sangskriver og artist Per Gessle.


EMMELIE DE FOREST FAKTA BOX

• Født i 1993 og opvokset i Mariager


Startede med at synge som 9-årig


Var på sin første tourné som fjorten årig med folk artisten Fraiser Fraser Neill


170 millioner så Emmelie de Forest vinde ESC i 2013 med Only Teardrops.


• Only Teardrops gik #1 i 12 europæiske lande.


• Hun er en anerkendt sangskriver som har skrevet over 80 sange til sig selv og andre
artister. Hun skrev bl.a. den officielle JoinUs sang ”Rainmaker” til ESC 2014, som hun
sang foran 185 millioner seere og Lucie Jones’ vindersang ved det Britiske Melodi Grand
Prix i 2017.

Jakob Schack Glæsner

Jakob Schack Glæsner
 

Sangskriver og bassist og var med til at stifte bandet Johnny Deluxe tilbage i 2000-2002 sammen med forsangeren Noam Halby.


De er nok mest kendt for deres store hit 'Elskovspony', men Jakob Glæsner har bl.a. også været med til at skrive Emmilie De Forest´s single 'Hunter and Prey'.Ingeborg Børch

Ingeborg Børch


Ingeborg er uddannet operasanger (mezzosopran) fra Operaakademiet og Solistklassen på Det kgl. danske musikkonservatorium København samt Royal Academy of Music i London. Siden hendes debut i 2010 på Det Kongelige Teater har hun medvirket i et hav af operaer i ind- og udland. Hun har arbejdet på de fleste danske scener, samt i Berlin og London, og sunget med bl.a. Det kongelige kapel, Sjællands Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Aarhus Simfonietta, Prinsens Musikkorps og Storstrøms Kammerensemble. Hun er også stifter af mini-kompaniet "Borg's Skraldeoepra", der laver opera for børn af 95% genbrugs-materialer.


Ingeborg debuterer i november i partiet som “Fricka” i Wagners hovedværk “Nibelungens Ring” med Regents Opera i London, og synger med samme kompani hovedpartiet Carmen i december.


Se mere på www.mezzomatch.com

Østerbro Kvintori

Østerbro Kvintori

 

Østerbros kvindelige kantori består af ca. 20-25 unge kvinder og er et kor, der henvender sig til kvinder mellem 19 og 30 år. Koret synger ved gudstjenester og koncerter og har både rytmisk og klassisk musik på repertoiret. En høj prioritet er desuden rejser til både ind – og udland, hvor de sidste korrejser er gået til Irland og Færøerne. Korets klassiske repertoire er en blanding af helt ny musik og klassiske værker af Pergolesi, Faure, Britten mfl. De har ligeså medvirket i ”Unge synger opera”, hvor de i 2017 var med til at opføre Purcells opera ”Dido og Æneas” på Glyptoteket.


Korets rytmiske projekter består bl.a af konceptet open mic, hvor koret fremstår som solister og kor, men optræder også med egne kompositioner, da der er dygtige sangskrivere i koret.

Jessie England

Jessie England

 

Jessie England er en multi-instrumentalist og sangerinde, der byttede Texas ud med Nørrebro tilbage i 2010.


Som klassisk uddannet pianist og violist hørte hun Rock and Roll´ens sirenesang, og måtte lytte til kaldet, og turnerede verden rundt som både birolle og backing musiker. Allerede med 5 EPér som soloartist har hun udgivet mere ny musik i 2022.


Morten Schousboe

Morten Schousboe

 

Morten Schousboe er opvokset i Kalundborg hvor han spillede klaver hos Niels Eskjær og orgel hos Margrethe Østergård. Han tog Diplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København i 1997 – og solistdebuterede i 1999 som elev af blandt andre Bohumilla Jedlichkova, Dan-Oluf Stenlund, Lasse Ewerlöf og Bine Bryndorf.


MS optræder ofte som orgelsolist og akkompagnatør af kor og solister med særlig interesse for musik af J. S. Bach, dansk, tysk og fransk romantisk musik og specielt musikken af den franske komponist Olivier Messiaen.


Han har siden januar 2000 været organist ved Frihavns Kirke, Østerbro, hvor han er en flittig koncertarrangør, og er sammen med korleder Marlene Lollike primus motor i det omfattende børnekorsarbejde i Rosenvængets sogn.


MS har indspillet ”La Nativité du Seigneur” af Oliver Messiaen på CD.

Stephanie Faber Bertelsen

Stephanie Faber Bertelsen


Stephanie er en af støttekoncertens unge talenter. Denne fine beskrivelse sendte Stephanie, da hun blev spurgt om hendes musik historie.


“Jeg hedder Stephanie F. Bertelsen og bor på Frederiksberg sammen med min kæreste og arbejder til daglig som socialrådgiver.


Musik har været en del af mit liv så længe jeg kan huske og jeg har altid holdt af at synge og skrive tekster, siden jeg var en lille pige. Min morfar var meget kreativ og musikalsk og han inspirerede mig til at fortsætte ned af den vej.


Jeg tog derfor musik på A-niveau på Egedal Gymnasium og det var her jeg første gang optrådte foran et stort publikum.


Jeg er meget taknemmelig og beæret over, at være en del af et fantastisk team til ære for alle de børn rundt i Danmark, der har brug for det. At få muligheden for at kunne forene musikken og kærligheden, betyder meget for mig.


Jeg håber at vi ses til denne fantastiske koncert til ære for børnene. ?? “

Pernille Ebert

Celine Warming


Celine prøvede for første gang at optræde til hendes mormors fødselsdag med sangen Joanna, da hun var 11 år". Derefter blev det til mange optrædener for familie og familiens venner til fødselsdage og events”. Da hun optrådte til disse arrangementer, var folks reaktioner så positive, og de blev blæst lidt bagover, for Celine havde holdt sin sang lidt for sig selv.


Selvom Celine elsker at synge og har et kæmpe talent, har hun desværre ikke fundet tiden til at gøre mere ved sangen, men bliver bestilt til små private arrangementer.


Det er fantastisk at Celine sagde ja til at være med i støttekoncerten, da man ikke kan få nok af hendes smukke stemme. Celine siger, "jeg var meget beæret over at blive spurgt om jeg ville optræde til støttekoncerten i 2016 og specielt da jeg fandt ud af hvilke andre dygtige sangere, der skulle deltage i koncerten.


Jeg var utrolig spændt på, at optræde med de andre meget erfarne kunstnere, men det gik selvfølglig helt fantastisk og det blev en kæmpe oplevelse, som Bettina jo havde forsikret om. Der blev taget rigtig godt imod mig, og inden den store dag var vi inde og øve akustikken i kirken flere gange. De andre behandlede mig, som om jeg var på niveau med dem, og alt i alt var det en fantastisk oplevelse. Jeg glæder mig til at være en del af igen i år. og det er sådan en dejlige følelse, at jeg kunne bidrage til at samle ind til disse organisationer, som hjælper børn i Danmark.

Prime Production Aps

Prime Production


Udlejning & installation

v/ Peter Petersen


www.primepro.dk

Film & Foto

 

v/ Jan Carlsson
Alle kunstnere optræder gratis i den gode sags tjeneste.